Zo kun jij je veranda een stuk gezelliger maken

1 Zet er fijn meubilair neer

In principe kun je van je veranda in de zomer, en misschien zelfs in de winter, een tweede woonkamer maken en in je woonkamer wil je natuurlijk lekker kunnen zitten. Zet er dus een fijn bankstel en een paar goede stoelen neer zodat je veranda altijd uitnodigend is om te gaan zitten.

2 Een glazen schuifwand

Een veranda schuifwand van glas is de oplossing om ook in de winter gebruik te kunnen maken van je veranda. In de zomer kun je glazen wand namelijk openzetten om toch een klein briesje te hebben en in de winter kun je de warmte binnenhouden door de wanden dicht te doen. Daarbij is het een groot voordeel dat je altijd gewoon je tuin in kunt kijken, of de wand nou dicht is of niet.

3 Leuke verlichting

Om ook in de avond gebruik te kunnen maken van je veranda is het een leuk en gezellig idee om wat sfeerverlichting op te hangen. Op die manier kun je tot ’s avonds laat op de veranda zitten en hoef jij je geen zorgen te maken over de nacht. Dat kan door wat spotjes aan het plafond, een paar lampionnen, een tafellampje, een lichtslinger of gewoon lekker allemaal.

4 Een lichtstraat

Omdat de meeste veranda´s overdekt zijn heb je overdag niet altijd evenveel lichtinval en het kan dus best een beetje donker worden onder je veranda. Daar is gelukkig een hele goede oplossing voor, de lichtstraat. Dat is eigenlijk gewoon een raam in het dak, hierdoor krijg je niet alleen lichtinval vanaf de zijkant maar ook vanaf boven.

5 Planten

In principe kunnen planten elke ruimte opfleuren en gezelliger maken, zo ook de veranda. Door planten op je veranda te plaatsen maak je de overgang van je tuin naar je veranda een stuk kleiner en maak je de veranda dus onderdeel van je tuin.

6 Zet er een kacheltje neer

In de winter of ’s avonds kan een verwarming of een kacheltje een erg fijne toevoeging zijn aan je veranda. Als de schuifwanden dicht zijn blijft de warmte ook vrij gemakkelijk binnen en zul je het dus niet koud krijgen. Naast het feit dat het de ruimte opwarmt kan het ook gewoon heel gezellig zijn en de sfeer ten goede komen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *