Zitmaaier kopen voor jouw tuin

Voor extreem grote gazons is een zitmaaier zeker geen overbodige luxe. Het voordeel van een zitmaaier is natuurlijk de comfortabele zitpositie die zo’n maaier biedt. Zo kun je al zittend het gazon afrijden en aan de zijkant maaien. Je kunt tijdens het werken een lekker muziekje opzetten. Daarnaast hebben zitmaaiers zeer grote snijbladen zodat zelfs grote oppervlakken in een mum van tijd gemaaid kunnen worden. Ga jij binnenkort een zitmaaier kopen? Dan is dit artikel voor jou. 

Accessoires voor een zitmaaier kopen 

Voor alle varianten zitmaaier is er een grote verscheidenheid aan accessoires te koop. Kijk maar eens rond bij de Tuinmachineshop. Erg handig zijn bijvoorbeeld de manden die je aan de zitmaaier kunt hangen om het gras in op te vangen. Dan hoef je het gazon niet meer te harken na het maaien. Ook bestaan er speciale onkruidborstels en ontmossers. Deze accessoires zijn mogelijk al bij de levering inbegrepen, maar kunnen ook achteraf worden gemonteerd. 

Hoe gebruik je een zitmaaier? 

Een zitmaaier is de doorontwikkeling van een gewone grasmaaier waar je op kunt zitten en die vanzelf rijdt. Je hoeft hem niet voor je uit te duwen, je bestuurt hem zelf, vergelijkbaar met autorijden. Zodra je gaat zitten, start je de motor en rijd je comfortabel over het gewenste stukje gazon om het in te korten. Het is eigenlijk een soort mini tractor die je kunt gebruiken op jouw grote gazon. 

Belangrijkste voordelen van een zitmaaier 

Het allergrootste voordeel van een zitmaaier is natuurlijk dat je niet meer de hele dag achter jouw grasmaaier hoeft aan te lopen. Zitten grasmaaien is natuurlijk vele malen meer comfortabel. En veel leuker ook. Je bent daarom ook veel sneller klaar met het bijhouden van jouw gazon dan met conventionele apparaten. Het derde voordeel is dat je verschillende hulpstukken voor je zitmaaier kunt aanschaffen die de functionaliteit en effectiviteit van het maaien vergroten. 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *