Wat is de perfecte kleur? Gebruik de app

Photo by Robin van Geenen on Unsplash

Je wilt een kleur verven in je huis en je hebt geen idee welke kleur het beste past. Dat is geen probleem want tegenwoordig zijn er voldoende apps ontwikkeld die de kleur voor jou laten zien. Dit het ook wel interieur app en Flexa is een populaire ervan.

Hoe werkt het?

Het is heel makkelijk, je richt de camera van de app op de muur die je gekleurd wil hebben en dan verschijnt er de gekozen kleur op de muur. Hierdoor kun je verschillende kleuren en muren proberen om te kijken wat je nou echt mooi vindt voor die ruimte. Het voordeel ervan is het scheelt tijd en werk, omdat je eerst ziet welke kleur op die maar daarbij past.

De nadelen van de app

Uiteraard zitten er ook nog wat nadelen aan verbonden. Het is kijken vanuit een mobiele telefoon oogt net anders dan dat je het in het echt zou zien. Ook speelt licht een rol, gebruik die app dan ook niet als het al wat donker aan het worden is, dat kan soms een vertekend beeld geven. Daglicht is het beste de app te testen. Wanneer je twijfelt dan kan je altijd nog naar de winkel gaan en dan door hen adviseren wat een beste kleuren combinatie is. De app helpt je een handje op weg, maar is natuurlijk niet de doorslaggevende factor om een kleur wel of niet te doen.

Gebruik de app Pinterest

Wil je echt een goede kleuren en stijlen combi in huis? Gebruik dan de app Pinterest. Hier staat veel huis interieur inspiratie op en hier maken zelfs architecten gebruik van. Wie weet zie je dat materialen en kleuren die je goed kan combineren met de kleur die jij voor ogen hebt!

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *