Waarom is een hout beton schutting zo populair?

De populariteit van hout beton schuttingen laat zich het best uitleggen door alle voordelen op een rijtje te zetten. Een van die voordelen is dat er heel wat te kiezen valt. Te beginnen met de soort hout voor uw schutting. Maar ook voor het beton is er volop variatie mogelijk. Deze twee samen vormen qua design en duurzaamheid het beste van twee werelden en dat maakt een hout beton schutting op gebied van diversiteit enorm populair.

Met name het beton is uiterst duurzaam

De grootste kracht van beton is dat het heel erg lang meegaat. Een betonnen paal kent vrijwel geen onderhoud en ook weersinvloeden belemmeren de duurzaamheid niet. Zeker wanneer u voor een coating van het beton kiest beschermt u het nog beter en langer tegen allerlei invloeden. Het beton zal in de meeste gevallen de houten schuttingdelen overleven. Zijn de houten onderdelen van uw schutting aan vervanging toe? Dan kunnen de betonpalen negen van de tien keer opnieuw gebruikt worden. Een schutting met beton Almere scheelt dus een hoop tijd én vooral geld.

De afwegingen voor het bepalen van de houtsoort

Een zwarte coating? Of juist wit gekleurde betonpalen? Glad of als rotsmotief? Het kan allemaal. Maar het moet natuurlijk wel een beetje matchen met de omgeving en met het hout dat u kiest. Of ja, niets moet natuurlijk. Maar een beetje eenheid en rustgevende uitstraling is vaak toch wel gewenst bij een hout beton schutting. De keuze voor een houtsoort zit ‘m dan naast het uiterlijk ook in de kwaliteit van het hout. Al zal dat in de meeste gevallen ook afhankelijk zijn van het beschikbare budget. Want in de regel geldt: hoe hoger de duurzaamheid van de houtsoort, hoe duurder de schutting wordt. Kunt u het geld op het moment van uw schutting keuze missen en verwacht u voor lange tijd van de schutting te kunnen genieten? Dan is het verstandig om voor de houtsoort met een lange levensduur te gaan.

De meest populaire houtsoorten voor schuttingen

Elke houtsoort heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Die vertalen zich naar de kosten, maar met name naar het design en levensduur. Wilt u een warme kleur hout? Of zoekt u naar een meer robuuste houtsoort voor uw hout beton schutting Almere? Dan is grenenhout wellicht wat voor u. Een grenen schutting ziet er iets grover en rustieker uit dan bijvoorbeeld vurenhout. Vurenhout zal na behandeling zo’n 10 jaar meegaan, grenenhout tussen de 10 en 15 jaar. Douglas hout wordt naarmate het uitdroogt steeds harder. Over het algemeen heeft Douglas hout een hoge mate van duurzaamheid en daardoor gaat de houtsoort onbehandeld zeker 15 jaar mee. Douglas heeft een warme rode kleur, wat onbehandeld met de jaren meer egaal grijs zal uitslaan. Overweegt u om een hardhout beton schutting te plaatsen? Hardhout heeft een enorm lange levensduur, namelijk minimaal 20 jaar.

De investering maakt een hout beton schutting op lange termijn extra populair

De populariteit zit ‘m ook in de houdbaarheid van de investering in een hout beton schutting. Telt u de kosten terug naar het aantal levensjaren, dan is een hout beton schutting vaak de meest voordelige en kwalitatieve keuze voor een sierlijke en natuurlijk ogende omheining. Bovendien is het hout zoals gezegd prima vervangbaar wanneer het beton nog in uitstekende staat is. Ook dat maakt het extra voordelig ten opzichte van bijvoorbeeld een houten schutting. Daarnaast geeft ook de uitstraling vanwege de afwisseling tussen houten schutting en betonnen paal of onderplaat een mooi plaatje. En bent u niet zeker of uw beoogde mogelijkheden wel zo fraai ogen als u hoopt, kijk dan vooral eens goed rond in uw eigen omgeving. U zult veel varianten tegenkomen. Natuurlijk kunt u ook gewoon informeren bij een specialist en eventueel de showroom bezoeken.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *