Waarom een linkbuilding bureau?

Wist je dat uit recent onderzoek met miljoenen zoekwoorden is gebleken dat de belangrijkste factor met betrekking tot de ranking van een website de backlinks zijn? Met elke backlink die naar een website verwijst wordt deze website in de ogen van Google meer waard, waardoor je hoger in de ranking terechtkomt en zo meer relevant en organisch verkeer trekt. Let wel op, want niet elke link is in de ogen van de zoekmachines evenveel waard en sommigen kunnen zelfs schade aanrichten. Een zoekmachine als Google zal je belonen wanneer je een natuurlijk linkprofiel hebt met diverse soorten links. Dit is best lastig dus kan je linkbuilding uitbesteden een goede optie zijn.

Redenen om linkbuilding uit te besteden

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met linkbuilding kan het best lastig zijn om dit op de correcte manier te doen. Doe je dit niet? Dan zal je gestraft worden door Google en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. De correcte manier om zo maar te zeggen is het creëren van een natuurlijk linkprofiel waardoor de linkjes op een natuurlijke wijze worden verdeeld. En hier zal Google je juist weer voor belonen.

Maar hoe je dit? Stap je naar een linkbuilding bureau dan zullen zij een uitgebreide analyse maken van de huidige stand van zaken om zo een overzicht te krijgen van verbeterpunten en kansen. Zij weten precies op welke zoektermen er gefocust zal moeten worden en welke type links er nodig zijn om een goed linkproef te realiseren. Hiernaast, heeft een linkbuilding bureau ook een breed (internationaal) netwerk waardoor er links op platformen gepubliceerd kunnen worden op basis van autoriteit en relevantie. Vooral dit laatste is belangrijk voor de zoekmachines, want een backlink dat op een relevante website met een goede autoriteit staat zal meer waarde krijgen dan wanneer dit niet het geval is.

Ten slotte, is linkbuilding net als SEO een continue investering voor op de lange termijn en vraagt dus veel aandacht, moeite en geduld. Zoekmachines houden namelijk niet alleen van relevante links, maar ook actuele links. Dit betekent dat er maandelijks weer nieuwe backlinks uitgezet moeten worden en dat kan best tijdrovend zijn.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *