Waar kun je PVC vloeren gebruiken?

PVC vloeren zijn een populaire optie omdat het duurzaam, eenvoudig te installeren is en in meerdere kamers kan worden gebruikt. Een PVC vloer, zoals de PVC visgraat vloer, is makkelijk schoon te maken en is beter bestand tegen vocht en schimmel dan andere vloeren. Ze zijn er ook in verschillende stijlen, kleuren en texturen. Je kunt ze dus afstemmen op je kasten of werkbladen. PVC vloeren zijn een betaalbare keuze. In welke kamers kun je deze vloer leggen?

Badkamer

Een PVC vloer badkamer is een geweldige keuze. Een PVC vloer is beter bestand tegen water en vocht dan andere materialen. Dit maakt een PVC vloer geweldig voor alle kamers die nat of vochtig kunnen worden. Daarnaast beschimmelt deze vloer niet zo snel als er water op komt. Een weelderig tapijt heeft dat bijvoorbeeld wel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over schimmelvorming achter plinten.

Keuken

Als je op zoek bent naar een vloeroplossing die gemakkelijk schoon te maken is en goed bestand is tegen vocht, dan is een PVC vloer misschien iets voor jou. PVC keuken vloeren zijn een veilig en duurzaam alternatief voor tegels, hardhout of laminaat.

Slaapkamer

Daarnaast zijn PVC vloeren zeer geschikt voor slaapkamers. Dat komt omdat PVC vloeren vrijwel geen contactgeluid hebben en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ideaal voor de slaapkamer dus! Over het algemeen kun je een PVC vloer combineren met vloerverwarming. Dit is ideaal voor mensen die graag warme voeten willen hebben tijdens koude dagen. Je kunt een PVC vloer zelf leggen, maar het wordt aangeraden om een professional in te huren als je dit nog nooit eerder hebt gedaan.

Woonkamer

Woonkamers zijn de perfecte plek om PVC vloeren te leggen. De eigenschappen van PVC passen goed bij deze kamer, omdat de woonkamer over het algemeen een kamer is waar veel wordt gelopen. Het is dus goed om  een stevige vloer te hebben die niet snel slijt. Dit type vloer is ook goed bestand tegen morsen van eten en drinken, waardoor het een geweldige keuze is voor elke woonkamer of familiekamer.

Wasruimte

Vloeren in wasruimtes moeten gemakkelijk schoon te maken zijn. In een wasruimte vind je waarschijnlijk natte kleding, modderige schoenen en zelfs haren van huisdieren. Het laatste dat je wilt, is dat je vloer ook vies wordt. De waterdichte eigenschappen van PVC maken het makkelijker om eventuele rommel in deze kamer op te ruimen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *