Veelvoorkomende soorten spouwmuurisolatie

Het eerste type spouwmuurisolatie bestaat uit strengen glasvezel of minerale wol die met perslucht in de spouw worden geblazen. De tweede is de Polystyreen kralen of korrels. Het kan los zitten of in een milde plakkerige lijm. Polystyreenkorrels blijven door hun ruwe aard van nature bij elkaar. Perslucht wordt gebruikt om beide soorten materiaal in de spouw te blazen. Het laatste type is het ureumformaldehydeschuim. Het wordt gevormd door twee chemische componenten tegelijkertijd te injecteren en te mengen om het schuim in de wandholte te maken.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Het meest bekende van de vele voordelen van muurisolatie is het thermische rendement. Het is veel gemakkelijker om een ​​constantere temperatuur te behouden wanneer een huis goed geïsoleerd is. De CO2-voetafdruk wordt hierdoor drastisch verminderd, omdat onze kunstmatige verwarmings- en koelapparatuur onvermijdelijk minder vaak zal worden gebruikt. Dit bespaart ook veel geld op de elektriciteitskosten. Het verkort de tijd die nodig is om het project te voltooien als je kiest voor isolatie tijdens de bouwfase bij het bouwen van een nieuw huis. Dit komt omdat isolatie totale bescherming tegen weersinvloeden biedt.

Vochtproblemen veroorzaakt door spouwmuurisolatie

Een spouwisolatie die slecht is geïnstalleerd, mag in de eerste plaats niet worden geïnstalleerd. Een slecht uitgevoerde spouwmuurisolatie is de meest voorkomende oorzaak van vochtproblemen. Een gebied dat soms wordt genegeerd, is de compatibiliteit van het plaatsen van muurisolatie. Buitenmetselwerk laat vocht door de buitenmuur en in de binnenmuren van het pand stromen. Het is goed om deze gebieden te controleren voordat je spouwmuurisolatie aanbrengt om te zien of dit later vochtproblemen veroorzaakt. Ook bij het toepassen van spouwmuurisolatie kan condensatie optreden. Spouwmuren worden gebruikt om de hoeveelheid warmte die het pand ontsnapt te minimaliseren. De muren blijven koud als er gaten in de muren zitten.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *