Tips voor het onderhouden van een mooi gazon

Gemaaid gras doet een hoop voor de uitstraling van je tuin. Waar ongemaaid gras vaak slordig oogt is gemaaid gras erg prettig om naar te kijken. Net als bij het mooi houden van de planten in je tuin is bij het gazon ook belangrijk dat je af en toe wat mest aanbrengt. Het gazon kun je het beste ongeveer 3 keer per jaar bemesten. Dit kun je het beste doen tussen maar en april, tussen juni en augustus en tussen augustus en september. Naast het bemesten van het gazon is het ook verstandig om het gazon vrij te maken van mos en andere ongewenste begroeiing, zodat het gras luchtig blijft en het beter kan blijven groeien.

Het bemesten van het gazon

Naast het bemesten van het gazon wil je ook dat er voldoende compost wordt aangebracht op de bodem. Het neerleggen van compost is een goede manier om de bodem op een organische wijze te verbeteren. Het neerleggen van compost zorgt er namelijk voor dat de planten makkelijker water kunnen opnemen en ook zorgt compost ervoor dat er meer ruimte ontstaat voor verschillende organismen. Deze organismen, zoals verschillende insecten en bacteriën, zetten de resten van het gras om in voedingsstoffen voor de bodem, waar het gras dan weer van kan groeien.

Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Naast de focus op het gazon wil je natuurlijk ook zorgen dat de planten voldoende voedingsstoffen hebben. Zorg dus dat je bij het bemesten van het gazon en het aanbrengen van compost op plekken waar planten groeien. Dit geldt ook voor het weghalen van onkruid op plekken waar planten groeien. Om de groei van deze planten te stimuleren moet je, net als bij het gazon, zorgen voor een vruchtbare bodem waaruit de planten gemakkelijk water kunnen opnemen. Door de bodem te bemesten en door de bodem met compost te bedekken, help je de planten en dieren in de grond met het achterlaten en opnemen van voedingsstoffen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *