Probeer dit eens bij jouw volgende home makeover

Je verft vast niet elke week opnieuw jouw woonkamer of legt elke maand nieuw laminaat. Dit zijn grotere veranderingen aan het interieur die je vaak een langere tijd met rust laat als je er iets aan hebt aangepast. Maar wanneer het hoogtijd is om dit wél weer een keer aan te passen, wil je wel iets verfrissends waar je lang tevreden mee zult zijn en natuurlijk ook iets wat uniek is. In dit artikel lees je de laatste trends op gebied van vloeren en muren, die jij kunt uittesten wanneer jij jouw huis een makeover wil geven. 

Trends wat betreft de vloer 

Een vloer veranderen is iets dat veel mensen doen als ze net een huis hebben gekocht en deze moeten verbouwen. Daarna passen mensen voor jaren de vloer niet aan. Natuurlijk is het een heel karwei om dat opnieuw te moeten aanleggen, maar soms heb je behoefte aan iets nieuws. En iets nieuws vind je gegarandeerd in het assortiment van Quick-Step vloeren: zo heeft dit merk een enorm aanbod in laminaat, pvc of parket in iedere gewenste kleur. Bovendien staan deze vloeren bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor inspiratie kan je altijd een kijkje nemen bij Evim Vloeren Amsterdam

Er zijn veel verschillende vloeren in verschillende materialen en kleuren. Als je al veranderingen in het interieur doorgevoerd hebt ga je natuurlijk op zoek naar een vloer die de kleuren complimenteert. Verschillende vloerstijlen die jij wellicht in jouw huis wilt toepassen zijn tapijt, een houten vloer in bijvoorbeeld een visgraat patroon of een veelzijdige pvc-vloer die ook in verschillende looks te verkrijgen zijn. 

Trends wat betreft de muren 

Om je muur weer interessant te maken kan je dat ook op een minder ingrijpende manier doen. Denk aan muurdecoratie toevoegen. Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook met leuke foto’s of een mooie spiegel. Hierdoor kan je jouw huis al een andere look geven. 

Als je toch grotere veranderingen wil toepassen kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de muur te verven of te behangen. 

Net als met veel andere trends komen en gaan ook de trends in de behangwereld. Met behang in een neutrale kleur kan het eigenlijk niet fout gaan. Zelfs niet als er een textuurtje of licht patroontje in zit. Wanneer je kiest voor een kleur die niet neutraal is, ga dan voor een kleurtje dat terugkomt in een aantal meubels of accessoires. Hierdoor lijkt alles een mooi geheel. 

Ook bij het verven van een muur kan je verschillende technieken toevoegen. Kies voor een leuke wall-art in een kinderkamer, ga voor een lambrisering of wellicht een diagonale of verticale streep. Dit kan jouw woonkamer net wat unieker maken.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *