Moet je je asbest verwijderen?

Asbest is een van de materialen die worden gebruikt om het dak van een gebouw te bedekken. Waarom zou je dan aan asbestsanering doen? Bij vrijgekomen asbest komen namelijk stoffen vrij die schadelijk zijn voor mens en milieu. Heb je echter asbest waarvan de toestand nog intact is, dan hoef je het asbest niet te verwijderen. Momenteel is het gebruik van asbest als bouwmateriaal verboden vanwege de schadelijke stoffen en effecten, maar veel oude gebouwen die vóór 1994 zijn gebouwd, gebruiken nog steeds asbest. De toepassing van asbest begon in de jaren zeventig op grote schaal te worden toegepast. Toen, samen met de ontwikkeling van onderzoek naar de gevaren van asbest, kwam er in 1977 een verbod op de toepassing van gespoten asbest. Vervolgens werd in 1985 de regeling aangescherpt waarbij alle losse asbesttoepassingen werden verboden. Ten slotte zijn vanaf 1994 alle asbesttoepassingen van welke aard dan ook officieel verboden. Als je echter vindt dat asbest op het dak van je huis nog vast zit en intact is, kun je het laten liggen of verwijderen.

Hoe verwijder je asbest?

Als je asbest van je dak wilt verwijderen, zijn er twee zaken die je volgende handeling beïnvloeden. Kijk eerst of de asbest conditie intact is en nog steeds gebonden is. Als het nog intact is, kun je het asbest zonder al te veel zorgen verwijderen. Ten tweede, als je ziet dat het asbest beschadigd en losgeraakt is, moet je contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf dat zich professioneel bezighoudt met asbestverwijdering zoals vs-advies.nl. Het verwijderen van beschadigd asbest kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid en het milieu als je er niet professioneel mee omgaat. Naast het veilig verwijderen van asbest, voert een asbestverwijderingsbedrijf je asbest vakkundig af.

Waarom moet je asbest professioneel verwijderen?

Asbest is een bouwmateriaal gemaakt van chemicaliën die, als de asbestvezels worden losgemaakt, gevaarlijk zijn als ze door mensen worden ingeademd. Daarnaast is asbest ook niet biologisch afbreekbaar, waardoor het het milieu kan vervuilen. Daarom is het bij het verwijderen van asbest, vooral voor asbest waarvan de vezels bindingen zijn blootgesteld, noodzakelijk om dit professioneel te doen door een speciaal bedrijf dat is aangesteld om de verwijdering van asbest uit te voeren. Zij zullen het verwijderen van asbest op professionele en veilige wijze met adequate methoden en apparatuur volgens de geldende normen volgens de wettelijke voorschriften uitvoeren.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *