Japanse stijlen in je huis verwerken? Lees deze tips!

Als je denkt aan Japans geïnspireerde huizen, denk je meestal aan strakke lijnen, gedempte kleuren en eenvoudige ontwerpen. Hoewel deze elementen zeker deel uitmaken van elk succesvol Japans huis zijn er veel meer aspecten die je huis een Japanse look kunnen geven. In feite zijn er tal van manieren waarop je deze look in je eigen ruimte kunt opnemen zonder je inrichting volledig opnieuw in te richten.

Gebruik vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen zijn een geweldige manier om wat Japanse stijl aan je huis toe te voegen. Ze zijn licht en luchtig, wat belangrijk is om het rustig en ontspannend te houden. Je kunt ze in elke kamer plaatsen, maar ze zijn vooral goed voor de badkamer of keuken als je meer natuurlijk licht in je huis wilt laten maar toch privacy wilt behouden. Ze laten kamers ook groter lijken. Het lijkt namelijk alsof er meer ruimte tussen de muren is.

Overal hout gebruiken

Om een ​​Japans geïnspireerd huis te hebben zoals dat van Japandi, moet je al je meubels en kasten van verschillende materialen laten vervangen door hout. Hout is een natuurlijk materiaal dat warm en uitnodigend is en bijdraagt ​​aan het algehele gevoel van je huis. Het is ook een hernieuwbare hulpbron, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden aangevuld als het beschadigd of versleten is. Hout is ook een uitstekende isolator. Het helpt de warmte binnen te houden in de winter en voorkomt dat koele lucht in de zomer naar buiten gaat. Dit maakt het voordelig voor je energierekening. Als je kinderen of huisdieren in huis hebt, zul je het geweldig vinden dat hout niet gemakkelijk vlekken of krassen maakt zoals andere materialen zoals plastic of metaal. Hout is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Leg karpetten voor tatami matten neer

Tatami matten zijn gemaakt van rijststro en kunnen gebruikt worden om een ​​kamer in Japanse stijl te creëren. Tatami matten kunnen ook worden gebruikt om een ​​ruimte af te bakenen, zoals de eethoek of slaapkamer. In Japan worden tatami matten gebruikt in huizen en in traditionele Japanse restaurants. Als je een Japanse sfeer in je huis wilt creëren, overweeg dan om tatami matten te kopen.

Shoji schermen gebruiken

Shoji schermen zijn een favoriet Japans designelement om een ​​rustige en serene omgeving te creëren. Shoji schermen kunnen worden gebruikt om kamers van elkaar te scheiden, of een kamer in twee aparte ruimtes te verdelen. Ze kunnen ook op zichzelf als decoratie in de kamer worden gebruikt.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *