Hulp bij het uitkiezen van keukens

Als het om het uitkiezen van keukens gaat, dan is er geen goed of fout. Wat hier telt, is wat je mooi vindt. Houdt er echter rekening mee dat het vaak vele jaren duurt voordat je overgaat tot het vervangen van een ​​keukenblok. Het is daarom niet handig om mee te gaan met kortstondige trends. Waar je op moet letten bij het selecteren van nieuwe keukens, leggen we je in dit blog uit. 

Kies eerst het kleurconcept 

Zowel de kastjes als de fronten dragen met hun kleurconcept in belangrijke mate bij tot de totaalindruk van jouw keukenblok. Kies bij debameubelen.be voor een gezellige feel-good sfeer met donkere kleuren of natuurlijke nerven. Krachtige kleuren en zwarte of witte modellen onderstrepen daarentegen een moderne keuken. Lichte pasteltinten zien er altijd stijlvol en vriendelijk uit en een neutrale grijs past gemakkelijk in bestaande keuken meubels. 

De fronten van keukens zijn belangrijk 

Fronten zijn het paradepaardje van je keukenblok. Zij zijn het element dat als eerste in het oog springt en voor een groot deel de stijl van de gehele keuken bepaalt. Keukenkasten hoeven het niet per se te doen met slechts één front design. Een gecoördineerde mix van kleuren of structuren kan jouw huis compleet opwaarderen. 

Handgrepen zijn belangrijke details 

Ook de handgrepen hebben een grote invloed op de look van keukens. Als je van modern houdt, dan zullen de keukenmeubels met rechte roestvrijstalen handgrepen zonder franjes jou het beste bevallen. Liefhebbers van de landhuisstijl zullen verrukt zijn over de gebogen messing handgrepen en zeer klassieke keukens krijgen de finishing touch met afgeronde, verchroomde handgrepen. 

Vergeet het werkblad niet 

Last but not least, is het ook het werkblad bepalend voor het design van keukens. Sommige keukenblokken hebben het werkblad in dezelfde afwerking als de kastjes met een houtimitatie of een matte look. Als je kleurrijke keukenapparatuur zoals een broodrooster of koffiezetapparaat hebt, kan het ontwerp van deze gebruiksvoorwerpen ook een rol spelen bij de beslissing over het juiste werkblad. 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *