Hoe kun jij op een nette wijze een gat in de muur boren?

Wil jij graag een schilderij ophangen dat je net hebt gekocht of dat je hebt gekregen. Of wil je juist je tv aan de muur ophangen. Hoe kun je dan het beste op een nette manier een gat in de muur boren? Dat kan door middel van 5 stappen. In dit stappenplan gaat het over de tv ophangen.

Stap 1

Het is belangrijk om eerst de muur te controleren. Het kan zijn dat je muur niet geschikt is om iets aan op te hangen. Controleer daarom dus eerst met wat voor muur je te maken hebt, bijvoorbeeld een muur van beton, hout of metaal. Daarna is het belangrijk om de juiste boor te gebruiken. Vraag bij twijfel altijd even na!

Stap 2

Controleer of er een stopcontact in de buurt zit. Dit is natuurlijk wel handig als je tv wil kijken. Je kunt dan wel een tv ophangen, maar zonder stopcontact kun je geen tv kijken, dus ben je hier bewust van.

Stap 3

Markeer de plek waar jij de tv wil hebben. Zet met een potloodje of pen een stipje of streepje op de muur. Zo weet je precies waar je moet boren. Controleer altijd met een waterpas of je de tv-stelling recht hebt hangen. Het zou zonde zijn als je tv-stelling scheef hangt. Dan heb je veel moeite gedaan, voor een scheve tv šŸ˜‰

Stap 4

Het is nu tijd om te gaan boren. Je zal eerst even moeten aanvoelen wat de juiste diepte is. Je kunt dit doen door de gewenste plug naast de boor te leggen. Je zal dan moeten boren en na het boren gaat de plug in de muur. Hier komt dan uiteindelijk de tv-stelling aan te hangen door middel van schroeven en bouten. Vergeet niet dat je bij het boren af en toe even de boor moet terugtrekken, je kunt niet in Ć©Ć©n keer door de muur heen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *