Een groen interieur: rustgevend en natuurlijk

De kleur groen in je interieur heeft een sterke invloed op de gehele omgeving. Het zorgt niet alleen voor een rustgevend gevoel en een natuurlijke uitstraling, er zijn vele tinten verkrijgbaar, die allen een ander effect geven. Daarnaast is groen goed te combineren met andere kleuropties. Dat maakt een groen interieur zeker het overwegen waard als je aan de slag gaat in je woning.

Kleurenpsychologie en groen

Waarom groen zo’n fijne kleur is om mee te werken? De kleur heeft eigenlijk alleen maar positieve associaties. Bijvoorbeeld met natuur, gezondheid, balans, vernieuwing, groei en duurzaamheid. De kleur ontspant en kalmeert. Dat maakt het een interessante optie om in je interieur te verwerken.

Overal toe te passen

Waar komt de kalmerende associatie van groen het meest tot zijn recht? In de slaapkamer! Maar dat niet alleen. Zo contrasteert groen heel mooi met een witte badkuip of douchecabine in de badkamer, zorgt een zachtgroen tafelkleed voor rust in de woonkamer en zorgt een groene poef voor ontspanning in je zithoek.

Groene muur of vloer

Maar waarom zou je je beperken tot één of enkele accessoires? Een groene muur, zeker een donkere tint, transformeert direct de uitstraling van een gehele ruimte. Maar je hoeft natuurlijk niet per se voor verf of behang te kiezen: waarom kleed je de wand niet aan met meerdere planten? Verticaal tuinieren is heel populair tegenwoordig. En het is een goede optie als je weinig ruimte hebt, zo heb je toch nog het gevoel dat je een tuintje hebt.

Ook op de grond is groen steeds populairder aan het worden: bij professioneel interieuradvies kiezen mensen steeds vaker voor lichte of juist uitgesproken groene vloer. Kies voor groene tegels of laminaat met een mooi patroontje. Voor een echt strakke look is een groene gietvloer heel geschikt, hoewel deze optie vaak een stuk duurder is dan de andere mogelijkheden.

Kleurcombinaties met groen

Een andere voordeel van groen in je interieur is de mogelijkheid om het te combineren met andere kleuren. Ga je voor een contrasterende optie? Kies dan voor oranje of rood. Vooral het contrast met een uitgesproken oranjeachtige kleur kan voor een soort jungle effect zorgen. Liever een complementaire kleur? Donkere tinten groen combineren prachtig met donkere tinten paars: het zorgt voor een bijna vorstelijke uitstraling.

Zoals je leest zijn er vele mogelijkheden om groen in je interieur te verwerken. Ben je geïnspireerd geraakt? Wij zeggen doen! 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *