Een border aanleggen in de tuin!

De lente komt er langzaam aan, tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Wilt u graag een strook grond beplanten met planten? Maak dan een mooie border! Adéquat heeft prachtige schapenhekken om je tuin helemaal af te maken.
Het planten van een mooie border vergt wel wat voorbereidingen. Lees hieronder een aantal tips om een mooie border aan te leggen.

Als eerste wil je natuurlijk dat je border mooi vol komt te staan, maar zorg ervoor dat je niet te veel verschillende soorten planten uit kiest. Door te veel verschillende soorten bij elkaar te zetten ziet de border er snel onverzorgd uit, en dat wil je natuurlijk niet. Ook is het belangrijk om de planten die je erin wilt zetten goed kent qua hoogte, breedte en zonbehoefte. De hoge planten kun je het beste achterin de border zetten en de kortere planten zet je wat meer naar voren. De breedte van de plant is belangrijk om te weten zodat je weet hoeveel ruimte ze nodig hebben op het moment dat ze gaan groeien. Kijk bij het uitkiezen van de planten niet alleen naar de bloemen van de planten. Die bloemen bloeien namelijk vaak maar een korte periode, als dan de rest van de plant niet mooi is om naar te kijken is dat sonde!
In het begin zitten er misschien nog wat lege plekken in de border, dit is eenvoudig op te lossen door hier bloemen in te planten. Zo is de border vanaf het eerste moment mooi kleurrijk.

Maak de border af met een mooie omheining. Er zijn veel opties om de border te omheinen, denk hierbij aan een stenen muurtje, steenkorven of houten paaltjes. Wil je iets speciaals én iets duurzaams? Denk dan eens aan lage schapenhekjes. Adéquat heeft ze in allerlei afmetingen en latafstanden.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *