De makkelijkste planten voor een ‘donker’ huis

Planten brengen letterlijk wat leven in een ruimte. Daarom zijn het fantastische toevoegingen aan het interieur. Helaas moet je ze wel goed verzorgen en dat kan soms een uitdaging zijn. Daarom is het goed om meer te weten over welke planten makkelijk in de verzorging zijn en waar je op moet letten. Zo kun je het meeste uit je plant halen.

Licht en water

Een plant heeft eigenlijk maar twee dingen nodig. Licht en water. De meeste mensen denken bij het kiezen van een plant, vooral aan hoeveel water deze nodig heeft. Maar de hoeveelheid licht is minstens zo belangrijk. Onvoldoende licht is daarom een belangrijke reden voor het overleiden van miljoenen planten. Let dus goed op hoeveel water én hoeveel licht een plant nodig heeft. Planten die ‘volle zon’ nodig hebben staan het beste in de vensterbank. Wil je de plant ergens anders plaatsen, zoek dan naar planten die ‘halfschaduw’ of ‘schaduw’ nodig hebben.

Makkelijke planten

Dan nu een aantal makkelijke planten die (bijna) iedereen wel kan verzorgen.

De meest genoemde makkelijke planten zijn natuurlijk cactussen en vetplantjes. Deze hebben erg weinig water nodig en kunnen op veel verschillende plekken in huis of in je loft goed leven. Het probleem met deze planten is echter dat ze nog steeds water nodig hebben en het lastig kan zijn om in te schatten wanneer dat is, tenzij je elke eerste van de maand bijvoorbeeld water geeft.

Dat probleem heb je niet bij de monstera deliciosa en de pannenkoekenplant. Deze hebben ongeveer één keer per week water nodig óf wanneer de grond droog is. Persoonlijk vind ik dit een veel handigere manier om bij te houden wanneer ik mijn planten water moet geven. Je kijkt simpelweg even naar de aarde in de pot, als deze vochtig is gaat het goed, als deze droog is moet er een scheutje water bij. Daarnaast kunnen deze beide planten goed leven in ‘halfschaduw’. Ze hoeven dus niet in de zon te staan en kunnen het (bijna) overal in huis goed doen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *