Compleet tot rust komen in je eigen huis

Een lange dag gehad op werk of juist een vrije dag? Wanneer je thuis bent wil je compleet ontspannen en alle stress van de buitenwereld los kunnen laten. Hoe vervelend zou het zijn als je in je eigen huis nog steeds geen complete rust hebt? Een hangmat met standaard kan bijdragen aan complete ontspanning.

Kom tot rust

Een uurtje hangen in je eigen hangmat in plaats van Netflixen vanaf de bank is een heerlijk alternatief. Lees een boek, doe een dutje of sluit gewoon even je ogen en kom volledig tot rust: in een hangmat zijn er oneindig veel opties. In bed liggen is namelijk slechter. In je slaapkamer moet je slapen en dit moet ook de associatie zijn die je hebt met je slaapkamer. Als je hier gedurende de dag veel tijd doorbrengt, ga je dit zien als je leefomgeving en kom je moeilijker in slaap. Dit komt simpelweg doordat je het niet meer gebruikt als je rustplek, maar als leefomgeving.

Voorkom klachten

Hangen in een hangmat heeft nog veel meer voordelen ten opzichte van in bed liggen of slapen. Doordat een hangmat minder drukpunten heeft dan een matras, past deze zich beter aan de vorm van je lichaam aan. Ook zul je door het hangen in een hangmat minder nek- en rugklachten ervaren. Het hebben van een hangmat is niet alleen relaxed, maar biedt ook nog eens fysieke voordelen.

Hangmat slaap

Zoals gezegd is het niet goed voor je om altijd tijd in je kamer door te brengen. Echter kent slapen in een hangmat nog veel meer voordelen ten aanzien van je slaap. Doordat je in een hangmat heen en weer wiegt, val je sneller aan slaap. Denk maar aan hoe baby’s in slaap vallen. Daarnaast heb je minder ruimte dan in een bed. Dit lijkt op het eerste oog natuurlijk geen voordeel, maar dat is het juist wel. Je hebt namelijk minder ruimte om te woelen, waardoor je rustiger slaapt. Tot slot is het ook nog eens bewezen dat je in een hangmat dieper slaapt. Los van alle gezondheidsvoordelen, biedt het hebben van een hangmat en vooral het slapen in een hangmat ook nog eens optimale ontspanning.

 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *