Bezwaar maken tegen WOZ-waarde

Wist je dat je kosteloos bezwaar kan maken tegen je WOZ-waarde, als je het hier niet mee eens bent? Onderneem direct actie!

Kosteloos bezwaar maken tegen WOZ-waarde

Wellicht wist je het nog niet maar het is mogelijk om kosteloos bezwaar te maken tegen je WOZ-waarde. De WOZ-waarde wordt namelijk in principe vastgesteld door een computer en dit kan nog wel eens verkeerd gaan. Dit is logisch en daarom is het mogelijk om hier kosteloos bezwaar tegen te maken. Juristen en taxateurs die hier ervaring mee hebben gaan dan voor je aan de slag en dienen een gratis bezwaar in tegen het aanslagbiljet. Dit kost je maar een paar minuten en zeker de moeite waard als je twijfelt over je WOZ-waarde. Het zou natuurlijk zonde zijn als je teveel OZB en inkomstenbelasting betaalt, terwijl dit helemaal niet nodig is. Hoe doe je dit dan?

Online bezwaar maken

Als je kosteloos bezwaar wil maken, dan kan je dit gemakkelijk online doen. Zoals hierboven al even benoemd, duurt dit maar een paar minuten. Je kunt je namelijk gemakkelijk aanmelden via een bepaalde website waarna je vervolgens verdere belangrijke informatie invult en opstuurt. Denk aan foto’s van de waarde verlagende omstandigheden, en de WOZ-beschikking. Vervolgens gaat het bedrijf volledig kosteloos voor je aan de slag. Ook achteraf zul je hiervoor geen kosten ontvangen, zelfs niet als je het niet eens bent met de uitkomst. Het bedrijf kan dan alsnog een beroep instellen, wat ook altijd kosteloos gebeurt. Je kunt hier gemiddeld rond €200,- per jaar mee besparen. Wil jij een WOZ bezwaar indienen?

WOZ bezwaar

Als je een WOZ bezwaar in wil dienen, kun je dat beter zo snel mogelijk doen. Hoe eerder het bedrijf voor je aan de slag kan gaan, hoe eerder je jaarlijks geld kunt besparen. Vraag je je af waarom dit gratis kan? Dit kan omdat de gemeente wettelijk verplicht is om de proceskosten te vergoeden voor het vakkundige bezwaarschrift van het bedrijf dat het bezwaar voor je indient. Het wordt eigenlijk gezien als een fout van de overheid en daarom hoef je hier als burger niet voor te betalen. Het kan uiteraard ook dat het bezwaar wordt afgewezen. Het bedrijf dat het bezwaar indient, neemt dan wel de kosten op zich, maar dit is het risico wat het bedrijf neemt. Dien direct binnen een paar minuten een bezwaar in en wie weet kun je jaarlijks geld besparen! 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *