Badkamer kleurtrends voor de herfst

Nu de zomer ten einde loopt en we genoegen nemen met gezellige avonden, is er geen beter moment om jouw badkamer op te frissen. Zeg vaarwel tegen vermoeide witte muren, want de badkamertrends van dit najaar draaien om rijke kleuren.

Of je nu nieuwe producten toevoegt om je algehele look bij te werken of een hele renovatie gaat doen. In deze blog gaan we het hebben over de herfst kleurtrends van de badkamer. Van etherisch zeegroen tot warm beige en ton-sur-ton taupe.

Diepblauw

Wat ooit als een koude kleur werd gezien, straalt nu rijkdom en gezellige elegantie uit. Diepblauw en indigo zijn snel uitgegroeid tot een van de meest populaire badkamerkleuren van 2021. Als je een grote ruimte hebt om mee te werken, kan een eenvoudige maar effectieve laag marineblauwe badkamerverf veel diepte en dimensie aan de kamer geven.

Maar kleur is niet de enige belangrijke factor om te overwegen. Textuur is net zo belangrijk als het gaat om het creëren van een uitgebalanceerd ontwerp voor de badkamer. Tegels kunnen hiervoor een prima oplossing zijn.

Als jouw badkamer aan de kleine kant is, kan te veel blauw overweldigend zijn, waardoor het te donker en groezelig aanvoelt. Kies in plaats daarvan belangrijke stukken om kleine kleurelementen toe te voegen in ruimtes die iets beperkter zijn.

Kleuren geïnspireerd door de natuur

Een van de nieuwste interieurtrends voor de herfst die op dit moment de designwereld overspoelt, zijn kleuren die zijn geïnspireerd op de natuur. Het naadloos mengen van tonen en texturen is de sleutel tot het creëren van een authentiek gevoel en het aantrekken van de buitenwereld. Als we aan de natuur denken, denken we meteen aan prachtige groene tinten gecombineerd met houtachtige texturen om het verfrissende gevoel van bossen en bomen na te bootsen.

Als je moe wordt van witte muren en genoeg natuurlijk licht hebt om mee te werken, dan zorgen donkergroene badkamerverven voor gezelligheid. In combinatie met botanische kamerplanten en geurkaarsen, maak je een natuur oase in jouw badkamer voor de herfst.

Natuur elementen toevoegen naast kleur geeft natuurlijk sfeer maar producten gemaakt van natuur elementen voegen dit ook toe aan de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige eikenhouten kast of meubel met een natuurstenen wastafel. Dit plaatje past uitstekend bij de herfst vanwege de grauwe kleur van natuursteen en bruinachtige kleur van eiken hout.

Kleinere producten

Het is natuurlijk niet verstandig en goed voor de portemonnee om jouw badkamer voor elk seizoen te verbouwen. Het is ook mogelijk om de herfst sfeer in huis te halen met een simpele en goedkope oplossing. Koop bijvoorbeeld handdoeken in herfstkleuren om een vleugje herfst toe te voegen aan de badkamer. Er zijn badkamer accessoires die je kan kopen hiervoor.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *