Alles over verzenddoos kopen

Een verzenddoos is een veelzijdige verpakkingsvorm. Verzenddozen zijn kartonnen dozen die meestal plat worden geleverd en die handmatig of machinaal tot een doos kunnen worden gevouwen. Verzenddoos kopen van karton dient enerzijds als bescherming van goederen, maar tegelijkertijd ook als belangrijk reclamemedium of drager voor wettelijke eisen zoals ingrediënten. Optimale bescherming van de producten binnenin wordt bereikt door de kwaliteit en dikte van het materiaal. Bovendien kunnen speciale kartonnen inserts worden gebruikt voor een betere bescherming van de te verzenden producten. 

Waarom gebruik je verzenddozen? 

Verzenddozen zijn de ideale verpakkingsoplossing voor een breed scala aan producten in alle sectoren. Je zult zien bij speciaalzaken als DS80 Verpakkingsmaterialen dat er veel verschillende opties zijn. Maar alle soorten verzenddoos hebben dezelfde doelstellingen: 

●      Opslagmedium voor het verzenden van pakketjes. 

●      Bescherming producten tegen invloeden van buitenaf. 

●      Ruimte voor verzend informatie en juridische mededelingen. 

●      Ondersteuning van de huisstijl van het bedrijf. 

●      Succesvolle branding en unboxing. 

Soorten verzenddozen 

Verzenddozen bestaan ​​meestal uit een opstaand gedeelte dat wordt afgesloten met behulp van bodemkleppen en bovenkleppen. De body van de verzenddoos heeft meestal de typische gelijmde langsnaad aan de rechterachterzijde. De bodem kan op twee manieren worden vastgezet. Ofwel met een ingestoken variant van de bodemkleppen, of met zelfklevende plakstrips. Veel voorkomen soorten zijn de packbox, busbox, wijnverzenddozen, post dozen en kokers. Het is aan te raden om de best passende doos te kiezen,  zodat je bespaart op vulmateriaal. 

Verzenddozen kopen van golfkarton 

Golfkarton is een speciaal type karton dat voornamelijk gebruikt wordt voor het vervaardigen van verzenddozen. Golfkarton bestaat uit een aantal laagjes golfpapier dat tussen twee lagen dikker karton gelijmd zit. Door zijn golfvorm is golfkarton bijzonder stabiel en perfect voor verzenddozen die bijzondere belastingen moeten weerstaan. Door het hoge recyclingpercentage zijn golfkartonnen dozen zeer milieuvriendelijk. Er worden verschillende soorten en dikte golfkarton gebruikt voor verschillende soorten verpakkingen en verzenddozen. 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *