4x oorzaken van rioollucht in huis en wat je er tegen doet

Heb jij last van een vervelende geur in je woning? Dan is het mogelijk dat er een probleem is in het riool. Wat precies de oorzaak is van de rioollucht in huis, dat moet nader onderzoek gaan uitwijzen. Hier lees je in ieder geval wat de 4 meest voorkomende oorzaken zijn van rioollucht in huis en hoe je dit kunt oplossen. 

1: Breuk of scheur in de leiding 

Het kan voorkomen dat er een scheur of breuk in de rioolleiding is ontstaan. Dit kan onder andere door wortels van bomen die dwars door de leiding heengaan. Een breuk of scheur in de leiding zorgt ervoor dat water niet goed afgevoerd wordt en dit kan uiteindelijk voor stank in huis zorgen.  

2: Ophoping van vuil in de leiding 

Een andere oorzaak van een vervelende geur in huis is een verstopping. Is je riool verstopt, dan kan dit er voor zorgen dat vuil en water niet weg kunnen. De verstopping kan veroorzaakt worden door toiletpapier, maar ook door ander vuil dat niet door het toilet gespoeld hoort te worden.  

3: Slechte ontluchting 

De ontluchting van het riool is belangrijk, omdat je er op deze manier voor zorgt dat alles goed blijft functioneren. Maar wanneer er sprake is van een slecht ontluchting zul je dit gaan merken, bijvoorbeeld door een vervelende geur of rare geluiden bij de afvoer. 

4: Verzakte rioolbuizen 

Rioolbuizen worden onder je woning aangebracht, maar het kan voorkomen dat de riolering gaat verzakken. Dit zorgt voor de verspreiding van vuil water onder je woning, en dit gaat op den duur stinken. Ook kan het op lange termijn gaan zorgen voor schimmel en ongedierte, en voor verstopping van het riool. 

Wat doe je tegen rioollucht in huis? Het is in de eerste plaats belangrijk om te ontdekken wat precies de oorzaak is. Het inschakelen van een professional is dan ook de beste oplossing. Zij kijken naar het probleem en weten hoe dit snel en vakkundig opgelost kan worden! 

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *