3 tips om betalingen te laten verzorgen

Als ondernemer aan huis heb je voldoende werk. Je krijgt bijna dagelijks aanvragen van nieuwe klanten. Omdat je nog niet zo lang bezig bent, wil je die ook allemaal gewoon pakken. Wat je hebt kan in ieder geval niet meer misgaan. Alleen is het wel zo dat de kredietwaardigheid van deze nieuwe klanten checken er weleens bij inschiet. In dat opzicht is het dus ook slim om te weten wat je achter de hand hebt.

1 Betalingen laten afdwingen

Dit klinkt harder dan het is. Je hoeft namelijk geen gangsters met honkbalknuppels op je klanten af te sturen. Wel kan je een incassobureau of een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Die kunnen namelijk op verschillende manieren een incassotraject in gang zetten. Waardoor je kan zorgen dat klanten uiteindelijk toch gewoon zullen gaan betalen. Zo hoef je daar geen zorgen meer om te hebben. Dit is vaak de gemakkelijkste manier van werken voor ondernemers.

2 Een opdracht laten verzekeren

Een alternatieve optie die je hebt, is een opdracht verzekeren. Er zijn verzekeraars die je per opdracht of per debiteur verzekeringen kunnen aanbieden. Deze kredietverzekeringen helpen je om wat meer zekerheid en continuïteit te bieden. Het is dan namelijk zo dat de verzekering je dekt en dat de verzekeraar op zijn beurt achter de betaling aan gaat. Dat maakt het dus in sommige gevallen veel makkelijker. Het geeft jou meer rust.

3 Een deelbetaling laten verzorgen

Het kan ook een idee zijn om de betalingen in delen te laten verlopen. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je ook echt het nodige krijgt, zelfs nog voor de opdracht helemaal is afgerond. Dit geeft jou in ieder geval een bepaalde zekerheid. Daardoor wordt het ook wat gemakkelijker om alles door te laten lopen. Het is altijd fijn wanneer je hier de grip op kan houden. Bedenk je wel dat zelfs deelbetalingen soms ook mis lopen.

Misschien vind je ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *